Ghost’n Goblins

Ghost’n Goblins

Ghosts’n Goblins er et arkadespil, hvor du som spilleren bevæger dig til siden mod højre – et såkaldt side-scrolling platform arcade game hvor du som spilleren konstant tager mod et væld af nye udfordringer.

Ghosts’n Goblins er udviklet af Capcom og blev udgivet til arkade-maskinerne i 1985. Ghosts’n Goblins er det første spil i serien. Der blev efterfølgende lavet versioner af Ghosts’n Goblins til adskillige andre systemer, f.eks. Commodore 64, Nintendo Entertainment System (NES) og så videre.

Spillet modtog generelt positive anmeldelser og er ofte citeret som et af de sværeste spil nogensinde.

Gameplay

I spillet kontrollere du ridderen Sir Arthur, der skal besejre zombier, dæmoner, kykloper, drager og andre monstre for at redde prinsesse Prin-Prin som der er blevet kidnappet af Astaroth, kongen fra dæmon verden. Overvejs  i spillet kan Sir Arthur erhverve sig nye våben, bonusser og ekstra rustninger, som kan hjælpe ham gennem udforingerne.

Du kan som Sir Arthur kun tåle at blive  ramt to gange før Sir Arthur mister livet. Når Sir Arthur mister livet så vil det resultere i at banen genstartes eller hvis du er kommet langt nok på banen, starter halvvejs inde på banen. Derudover så skal banerne klares indenfor tidsgrænsen.

Når Sir Arthur har klaret den store boss i enden af hver enkelt bane, så kan Sir Arthur kommer videre til næste bane med nye udfordringer og et højere sværhedsniveau.

Ghosts’n Goblins nævnes ofte som et af de sværeste spil nogensinde på grund af dets ekstremt hårde niveau-design og det faktum, at fjenderne kan fremkomme uventet overalt på banerne, samt at spilleren dør når man er ramt kun to gange og dermed skal spille det hele igennem – uden mulighed for at gemme hvor man var nået til. Gamerant kaldte Ghost’n Goblins for det 5. hårdeste videospil nogensinde.

Du kan spille Ghosts’n Goblins på din Linux-maskine med MAME.

Links:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*