MAME – et emulator-program

MAME (Multiple Arcade Machine Emulator) er et emulator-program, der emulere hardwaren i en arkademaskine, via emuleringen er det muligt at afvikle og spille de gamle arkadespil på moderne hardware.

MAME understøtter i dag tusindvis af gamle arkadespil som er udkommet helt tilbage fra 1970′erne og frem til i dag. Spillene i de gamle arkademaskiner består typisk af et PCB-board med spillet på eller en kassette som sættes ned i et board. MAME benytter sig af Roms som er kopier af de gamle PCB-boards og kassetter.

Der er en stor interesse for emulering på nettet blandt andet i kraft af de mange gode gamle arkadespil, men der er også personer og grupper af personer som interesseret sig for de gamle originale arkademaskiner, PCB’er, samt restaurering af gamle arkademaskiner. Og som noget nyt i de senere år, så er der en voksende interesse for bygning af nye arkademaskiner som oftest dog med emuleret Roms i stedet for den gamle originale hardware.

Men uanset hvad, den emulering af gamle arkadespil som er sket og fortsat sker er både med til at bevare de gamle spil og en viden om den gamle hardware. Spil og hardware som naturligvis efterhånden er historisk og bevaringsværdigt. En forhistorie som blandt andet fortæller om en del af den teknologi stort set alle mennesker benytter sig af i dag når de sætter sig foran en computer eller en spillekonsol eller hiver mobiltelefonen frem og lignende.

Desuden er det jo kun dejligt at der selv i dag er en interesse for de mange gode gamle spil. For hvor de gamle spil måske nok ikke kan konkurrere mod den grafik og lyd som moderne spil indeholder og består af, så kan mange af de gamle spil stadigvæk godt konkurrere på gameplay. Ja det er jo ikke uden grund af flere af de gamle arkadespil stadigvæk spilles efter at have eksisteret over 25 år. Ja der er en ånd over mange af de gamle arkadespil som moderne spil ikke indeholder til trods for superb grafik og lyd og store budgetter under udviklingen.

MAME som blot er ét af mange emulerings-projekter blev startet af Nicola Salmoria tilbage i 1997. MAME er gratis og koden er tilgængelig for alle. Derfor findes MAME i dag til flere systemer, blandt andet Windows, Mac og selvfølgelig også til Linux.

MAME’s officielle hjemmeside er: www.mamedev.org

Og hvis man skulle være interesseret i de originale arkademaskiner og PCB-boards med spil på, så kan jeg varmt anbefale at man besøger følgende:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*